A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A POLISZTIROLRÓL RÖVIDEN

Megtérül-e a tisztasági festés?

Ha ez után jobb áron adhatjuk el a lakásunkat, akkor talán. De ki készít ilyen kalkulációt?!

Az energetikai beruházásokat, hőszigetelést, ablakcserét, fűtéskorszerűsítést, ezzel szemben még sokan a megtérülés felől közelítik. Az energiamegtakarító korszerűsítések ugyan nem a hónapok alatt megtérülő befektetések közé tartoznak, de már az első hónaptól kezdik visszatermelni a ráfordítást – a hűtési/fűtési költség csökkentésével.
És mit nehéz még forintosítani: a meleg falak vagy kellemes lakóklíma értékét, sőt a környezetre gyakorolt pozitív hatásokat sem. Mégis érdemes hőszigetelni – a jövőnkért is!

Tovább olvasom…

Energiahatékonyság

Az Európában felhasznált energia 40%-át a kontinens épületállománya használja el, ez a mennyiség pedig az üvegházhatást okozó gázok 36%-a. A kötelező széndioxid-semlegesség elérése csak ennek jelentős csökkentésével lehetséges.

Olvass utána, hogyan szolgálja e célt a bizonyítottan rendkívül kedvező ökológiai lábnyommal rendelkező EPS hőszigetelés!

Tovább olvasom…

Az EPS újrahasznosítható

Tudta, hogy az EPS újrahasznosítható?

Ha nem kerül rá más anyagokból származó szennyeződés, akkor az EPS újrahasznosítható. Ezt a módszert széles körben használják: a hulladékot ledarálják és EPS-sel keverik az új habosított termékek előállításához. Az EPS gyártása és újrahasznosítása kevesebb energiát igényel, mint más szigetelőanyagoké.

Tovább olvasom…

98%-ban levegő

Tudta, hogy az EPS-hőszigetelés 98%-ban levegő?

A madarak azért fújják fel a tollukat a hidegben, hogy növeljék az azok közé szorult levegő mennyiségét, és így szigeteljék önmagukat. Az EPS annak köszönheti kiemelkedő szigetelő tulajdonságait, hogy 98%-ban csak levegő a szerkezet celláiba zárva.

Tovább olvasom…

Az EPS a mindennapi életünk része

Színes és alternatív felhasználási lehetőségek sorát kínálja az EPS mint alapanyag, így észrevehetetlenül része mindennapjainknak. Edények, vállfák, csomagolás, lemezek, tálcák, vagy kerítésoszlopok és útjelző táblák is készülnek belőle. Ezek alapanyaga pl. kifejezetten éghetőségi szempontból nagyon különbözik a hőszigetelés alapanyagától. Közös bennük azonban, hogy gyártásukhoz döntően újrahasznosított EPS-t használnak. A műanyag hulladék így új életet él és újra hasznos lesz.

Tovább olvasom…

Felújítana?! Kezdje a hőszigeteléssel!

Már egy 10 centiméteres polisztirolhab szigeteléssel is érezhető a hatás a falak és a beltér hőmérsékletén, sőt a pénztárcánkon is. A szakszerűen beépített polisztirol táblák hónapról hónapra hozzák vissza a befektetett értéket.

A felújítás nagyságától függően akár 40-80 százalékkal is csökkenhet az évente fűtésre fordított összeg.

Tovább olvasom…