Zsebbevágó kérdés a hőszigetelés! (2019)
Hogyan működik a hőszigetelés?

Ismeretterjesztő film

A nagy dunsztolós svindli (2019) Ismeretterjesztő film

Hőszigetelj a holnapért! (2019) Ismeretterjesztő film

„Nagyon komoly problémákat tud okozni egy hibásan megválasztott, vagy hibásan felszerelt szigetelés.” – Sándor Mátyást, az ÉMSZ elnökét kérdeztük a polisztirol hőszigetelés fontosságáról.

Mit gondol egy építész a hőszigetelés fontosságáról? – Földes Lászlóval beszélgettünk.

Tudtad, hogy létezik 100%-ban újrahasznosítható hőszigetelés? A polisztirolhab előnyeit összegezi Kruchina Sándor építési szaktanácsadó.

Ne maradj le a változásokról! A 2020 után életbe lépő energetikai szabályokat már most időszerű ismerni és a tervasztalon lévő épületek esetében alkalmazni is. Vékony Péter, építész arról is beszél, miért nem mindegy, milyen alapanyagok felhasználásával építünk.

2020-tól csak alacsony energiafelhasználású otthonok épülhetnek. Ennek kapcsán beszélgettünk Horváth Sándor egyetemi tanárral, aki a hőszigetelés optimális vastagságát is felvázolta nekünk.

Vajon milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre, hogy energiatakarékos módon éljünk otthonunkban? Ha nyílászáróink megfelelőek, polisztirol hőszigetelésünk pedig biztosítja a megfelelő szigetelést, akkor megtettük az első lépéseket a takarékos energiafelhasználás felé. Hallgassuk meg Szollár Andrást, aki arról beszél nekünk, hogyan tehetünk még többet az energiatakarékosságért!