megeri-hoszigetelni-infografika

Ki húz hasznot a hőszigetelésből?

A hőszigetelés megtérülését is érdemes rövid-, közép- és hosszú távon vizsgálni. A beépített nyersanyag lényegében egyetlen fűtési szezon alatt megtérül. Lássuk a rövid- és középtávú érveket!

meps_grafika_hoszokesRGB

Újra meg újra hasznos: a félreismert polisztirol

A települések energiafelhasználásának csökkentésében kulcsszerepet játszik a hatékony hőszigetelés, mely a klímaváltozás és a környezetszennyezés ellen is harcba száll.

infografika_eges_meps

Az EPS és a tűzbiztonság

A polisztirol hőszigetelés éghetősége és tűzterjedésben betöltött szerepe körül komoly viták alakultak ki.
Tényleg ilyen veszélyes lenne? Lássuk, mi az igazság!

Dunsztod van a bedunsztolásról?

A lélegző falak mítosza egy alapvetően felszínes, emiatt könnyen értelmezhető modellt kínál a laikusoknak, miközben az épületenergetikai-épületfizikai folyamatok ennél sokkal összetettebbek.

2020: karnyújtásnyira a nulla energiafelhasználású ház

Az új épületenergetikai szabályozás 2021. június 30-tól már minden építkezést érint. A MEPS évek óta folytat ismeretterjesztő kampányt az energiatudatosság jegyében.
Mit tud róla, akit érint? – országos felmérés a hőszigetelésről

Tények és tévhitek a hőszigetelésről

A hőszigetelés azonnal megtérülő befektetés, ám ennek ellenére az építkezők, felújítók ritkán tekintenek rá beruházásként. Rengeteg a tévhit, amely elbizonytalanítja a lakástulajdonosokat a választásban. Oszlassuk el ezeket!

Hőszigetelés, azonnal megtérülő befektetés

Az új lakások esetében a jogszabályok is előírják a megfelelő hőszigetelést, ami egyet jelent a hatékony, szabályos és környezetkímélő hőszigeteléssel.

Így hőszigetel a magyar: a felmérés eredményei

Milyen szempontok szerint, milyen információk ismeretében döntenek egy-egy hőszigetelő anyag, megoldás mellett a fogyasztók és a szakemberek? Ennek járt utána május felmérésünk.

Tízen nyertek wellness-utalványt

A MEPS fogyasztók és szakemberek körében végzett  kérdőíves felmérés lezárult. A kérdőívet kitöltők között 10 db wellness utalványt sorsoltunk ki.